Goujounac

Goujounac in de Bouriane
  1. Goujounac ligt in de Bouriane, een kleine streek in het gebied tussen de rivieren de Lot en de Dordogne. Prayssac ligt aan de Lot op 11 km en daar doen we onze dagelijkse boodschappen, De bakker is wat dichterbij in Frayssinet-Le-Gelat op 4 km. De afstand naar grotere plaatsen, zoals Cahors, Fumel en Gourdon  is 30 km en daar is het ook prima boodschappen doen, maar gelijktijdig de moeite waard om diverse bezienswaardigheden te bezoeken. 
  2. De regio leent zich uitstekend voor het maken van sportieve en culinaire uitstapjes en heeft ook vele bezienswaardigheden. Typerend zijn de zogeheten bastides, zoals Villefranche du Perigord, Monpazier, Castelfranc en nog vele vestingstadjes met elk een groot plein als middelpunt en daaromheen gezellige terrassen en restaurants. U kunt er heerlijk rondslenteren door de smalle straatjes en daarna neerstrijken op een terras om iets te drinken. en genieten van de heerlijke streekgerechten. 
  3. Het dorp zelf bezoeken is ook de moeite waard. Een korte wandeling door de kleine straatjes, met straatnamen aangegeven in mooie keramieke tegels, en een bezoek aan en rondom de oude Romaanse kerk doet u proeven van de de oude sfeer uit vroegere tijden. Als afsluiting kunt u de Hostellerie, op een markant punt van het dorp, bezoeken voor een drankje of voor een lunch of avonddiner.